Geschiedenis

Ontstaan winkelcentrum Streekhof

Op 19 maart 1986 opende het winkelcentrum voor de eerste keer officieel zijn deuren. De toenmalige burgemeester de heer J. Haanstra opende het centrum. Aan de opening waren jaren van planning en discussie voorafgegaan. Nadat de politiek het sein op groen zette, werd met de bouw van het centrum begonnen. Ondernemers uit Bovenkarspel en Grootebroek verzorgden een groot deel van de bouw van de eerste fase. Deze ondernemers kunnen met recht pioniers genoemd worden.

Door het enorme succes van het centrum werd er al snel gedacht aan uitbreiding. Ook dit had weer de nodige voeten in de aarde. Heikel punt bij deze uitbreiding was namelijk het afsluiten van de oude doorgaande weg, de Hoofdstraat. Gelukkig werd dit in goed en harmonieus overleg opgelost, Fase II ving aan. De bouw van het nieuwe gedeelte zorgde niet alleen voor nieuwe bedrijven, maar ook van verplaatsing en vergroting van reeds gevestigde bedrijven.

Het overdekt winkelhart van Stede Broec

In 2002 werd de voorlopig laatste fase, Fase III opgeleverd. De bouw vond in de voor Stede Broec kenmerkende rust plaats. Bijzonder in het geheel is de bibliotheek en de bouw van appartementen aan de buitenzijde (Stationslaan). De bibliotheek bevindt zich op de eerste verdieping en is met glazen loopbruggen verbonden met de overzijde. Er zijn nu 55 bedrijven gevestigd in het centrum. De Winkeliersvereniging zet zich actief in voor de in het winkelcentrum gevestigde bedrijven en een aantal bedrijven daarbuiten. De vereniging organiseert allerlei activiteiten wat veel extra bezoekers naar het winkelcentrum trekt.

U bent altijd welkom in contact te treden met het bestuur van de vereniging voor vragen, suggesties en opmerkingen.

Winkelcentrum Streekhof heeft in de loop der jaren een toonaangevende plaats verworven in Stede Broec en Omstreken, mede door de makkelijke bereikbaarheid (NS Station op een steenworp afstand) en de ruim 600 parkeerplaatsen. Het centrum doet de slogan 'Streekhof ,het overdekt winkelhart van Stede Broec' alle eer aan.