Zalm schoenen zet voet aan de grond in Streekhof


Sinds 1 mei van dit jaar is Zalm Schoenen gevestigd in Streekhof. Direct achter de nieuwe ingang aan de westkant van het winkelcentrum, in Fase 4. Tijd om kennis te maken met eigenaar Richard Zalm.


“Het blijft maar druk hier en dan is het ook nog zomerseizoen. Het zal straks nog meer aantrekken.”
Richard (43) is blij. Zijn kersverse schoenenwinkel in Streekhof loopt goed. Net zoals zijn schoenen. Dat laatste is al veel langer bekend. Het filiaal in het winkelcentrum van Bovenkarspel is de vijfde winkel. Ook in Volendam (twee winkels), Zwaagdijk en Avenhorn is Zalm Schoenen een begrip. Al bekend van de markten waar Richard met zijn vader stond.

Van alle markten thuis
“Als klein jochie ging ik al met mijn vader mee naar de markt. Hij verkocht schoenen door heel Noord-Holland. Ik vond het prachtig en leerde er veel. Toen de grote schoenwinkelketens opkwamen, kon mijn vader er met zijn prijzen niet meer tegenop. Op de markt bleek je gulden geen daalder meer waard. Hij besloot een winkel te beginnen in de plaats waar de drukst bezochte markt was: Volendam. Daarna volgden snel meerdere vestigingen. Mijn vader en ik bouwden de zaken samen verder uit. Helaas overleed hij 7 jaar geleden, veel te vroeg. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik zijn zaken kan en mag voortzetten en uitbreiden. Met mijn vriendin Carina en mijn topteam maken we er elke dag weer een feestje van.

Toplocatie
We hebben in Streekhof voor 10 jaar getekend. Ik wilde al eerder naar Stede Broec, maar het kwam er niet van. Soms moeten bepaalde dingen eerst op hun plek vallen. Zo ook de plek waar we nu zitten, in fase 4. Dichtbij de ingang met een grote parkeerplaats voor de deur. De Aldi aan de overkant en straks met Takko en anderen als buren. Echt een toplocatie.

Topteam
Zelf ben ik vooral druk met de inkoop. Wij bieden schoenmode voor een betaalbare prijs. Voor dames, heren én kinderen.
Elke week vernieuwen we de collectie. Denk aan merken zoals PME voor heren, Skechers, Tamaris, LIU-JO, Rieker, Remonte, Mexx en Guess. Ik rijd daarvoor het hele land door. Dat kan ook want ik heb een topteam van meiden die in de winkels staan. In Streekhof zijn Lisanne, Natasha en Iris de vaste gezichten van de zaak. Toffe meiden die ik volledig vertrouw. Ik zeg altijd: doe alsof het je eigen zaak is en help de klanten zoals je zelf geholpen wilt worden. En dat doen ze.

Uit en thuis
Richard is vader van vier kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Zijn vriendin Carina runt het huishouden, staat drie dagen voor de klas op een basisschool én is mede-eigenaar van Zalm Schoenen. Ze doet voornamelijk de administratie. Een essentieel onderdeel van het ondernemerschap. Uit en thuis.
“Carina is echt een topper. Ze steunt me in alles wat ik doe en kan me ook goed een spiegel voorhouden. Ze houdt me met beide benen op de grond.”

Nu ook op stevige grond in Streekhof. Een mooie basis voor deze winkel van Zalm Schoenen. Kom je snel eens kijken aan De Middend 72B


Winkelcentrum Streekhof; Alles onder 1 dak. Kijk mee
.
Evenementen 2021