’t Broodhuys nu ook in Streekhof “Verswinkels horen bij het dagelijks leven”

Peter en Mike waren al jarenlang collega’s. Na de overname van bakkerij Koenis in 2010 werden zij compagnons en doopten zij hun bakkerij en winkels om tot ’t Broodhuys. Onlangs namen zij in winkelcentrum Streekhof het stokje over van het team van Bakkerij Stevers. De vierde winkel van ’t Broodhuys is een feit. Met Gerda Koomen aan het roer als bedrijfsleider.


Peter van der Werf (45): “Mike is broodbakker en ik ben banketbakker. We zijn al 11 jaar een goede aanvulling op elkaar. Onze samenwerking is net als een relatie, geven en nemen.

Dat doen wij in de bakkerij en op de achtergrond waar wij de zaken regelen. Het runnen van de winkels laten we graag aan onze dames over. We zijn heel blij met Gerda die de bedrijfsleiding doet voor Streekhof.”

edrijfsleider Gerda
Gerda Koomen (28): “Ik begon al op mijn 15e bij ’t Broodhuys in Hoogkarspel. Van een bijbaantje werd het een vaste baan. Vorig jaar dacht ik even dat ik iets heel anders wilde gaan doen. Ik ging bij een tandartspraktijk werken. Het was niet helemaal wat ik ervan had gehoopt dus toen Peter me vroeg om terug te komen, hoefde ik niet lang na te denken. Zeker toen hij me de kans bood om bedrijfsleider te worden in deze nieuwe winkel. Een mooi moment om door te groeien.”

Semi-zelfbediening
Door Corona vielen ze direct met hun neus in de drukte. Als essentiële winkel hoefden ze de deuren niet te sluiten. Ze besloten de winkel aan De Middend 28A flink te verbouwen. Een frisse uitstraling mét een stukje zelfbediening maakt de bakkerswinkel helemaal van deze tijd. “De doorloopsnelheid is heel groot, klanten kunnen zelf al een groot deel van hun producten pakken en direct doorlopen naar de kassa. Als ze iets speciaals wensen zijn wij er natuurlijk om te helpen”, vertelt Gerda.
De winkel is gevestigd in de vershoek, bij Slagerij de Haan, Adrie Bakker de Groenteman, Notencentrum en naast lunchroom De Basseroet. Een uitstekende plek.

Verswinkels blijven
’t Broodhuys heeft nu vier filialen en een rijdende winkel. Bang dat deze door het digitale tijdperk zullen verdwijnen, zijn ze niet.
Peter: “Verswinkels horen bij het dagelijks leven. Als kind ga je er heen met je ouders. Als jong volwassene kies je voor gemak en haal je vaak alles bij de supermarkt. Maar als je dan zelf kinderen krijgt, kies je toch weer voor de verswinkels. Zo keren mensen in verschillende fases van hun leven weer terug aar bakker, slager en groenteman. Bovendien is het in Streekhof ook nog eens heel leuk winkelen. Het is hier net een dorp.”

Gerda vult aan: “Het is altijd wel druk en gezellig in het centrum. Dat maakt het werken hier extra leuk.”

www.bakkerijbroodhuys.nl