Nieuwe uitstraling voor De Kathedraal: ‘Nieuwe look, zelfde kwaliteit’

Dick en Francis Korstanje zijn de nieuwe eigenaren van Lunchcafé de Kathedraal in winkelcentrum Streekhof. Een frisse wind vraagt om een nieuwe uitstraling. Het interieur is opgefrist en tegelijkertijd blijft de kwaliteit als vanouds en de sfeer nog even gemoedelijk als u gewend bent. Kom genieten van de lekkere gerechten in het mooiste, overdekte winkelcentrum van West-Friesland.
We zitten aan tafel met Dick en Francis Korstanje, de nieuwe uitbaters van de Kathedraal. Dick (64) is momenteel nog filiaalmanager bij de Spar in Amsterdam en Francis werkt al 40 jaar bij het UVW. 'Wij wonen 37 jaar in Hoogkarspel en zijn hier vaak te vinden, ik droomde er stiekem van ooit deze zaak te mogen runnen,' vertelt Francis. ‘Dit is zo'n mooie stek, ik houd van mensen en hun verhalen en die kom je hier genoeg tegen.'

Dichterbij huis

Met hun banen buiten West-Friesland rijden Francis en Dick bijna elke ochtend in alle vroegte de Randstad tegemoet. Francis werkt nog 3 dagen bij het UWV. Dick en Francis zijn na hun werk elke dag in de lunchroom te vinden. 'Het is best druk zo met twee banen, maar binnenkort hopen we volledig voor deze zaak te kunnen kiezen. Na 40 jaar heen en weer reizen heb ik dat wel gezien,' aldus Francis.

Het hart volgen

Het was de bedoeling dat Dick en Francis samen de Spar, waar Dick nu filiaalhouder is, zouden gaan runnen. Door ziekte van Francis kwam daar abrupt een einde aan. 'Deze gebeurtenis heeft ertoe geleidt dat we andere keuzes maken. We volgen ons hart,' vertelt Francis. 'Ik ben een mensenmens en zie dit als een fantastische kans voor een carrièreswitch.'

Thuis voelen

Dick vervolgt: 'We hebben het interieur binnen en op het terras aangepast. Iets chiquer en luxer, maar veruit het belangrijkste is dat iedereen zich hier thuis voelt. Ook vinden we het van groot belang dat de medewerkers meedenken. Wij willen graag hun inbreng bij bijvoorbeeld de nieuwe menukaart en bij de o.a. de inrichting van het speelhoekje voor onze jongste gasten. Dick, Francis, dochter Nina en alle medewerkers hebben er zin in. En Streekhof is de komende jaren weer verzekerd van een heerlijke lunchcafé op het centrale plein.