Nieuw in Streekhof: Groenteboer Stedebroec


Na 36 jaar in Streekhof draagt Adrie Bakker de Groenteman de sleutel van zijn groenten- en fruitspeciaalzaak over aan Mohamed Azzouzi. Een groot geluk voor beide heren én de trouwe klantenkring van de verswinkel. We maken kennis met de kersverse groenteman.


Het is een groot avontuur voor Mohamed (37). Hij heeft ervaring op divers gebied, maar een eigen verswinkel is nieuw voor hem. Hij werkte op de groentenafdeling van een supermarkt, bij VZ in Warmenhuizen, bij de Action en als vrachtmedewerker bij de KLM. Nu is het tijd voor het zelfstandig ondernemerschap. Gesteund door zijn vrouw en twee zoontjes thuis in Zwaag en zijn broers in het bedrijfsleven, opent hij op 1 september de luiken van Groenteboer Stedebroec.

Het ondernemerschap zit bij jullie in de familie?

“Ja, mijn broer Khalid is eigenaar van Saif Schoenreparatie in Streekhof en Medemblik. Een andere broer heeft een eigen ijscowagen. Twee andere broers werken ook in de retail. Dat past ons goed. Toen we hoorden dat Adrie en Dorien met de groentewinkel stopten en er geen overnamekandidaat was, besloten wij in dat gat te stappen. Het zou zo zonde zijn als de groentezaak verdwijnt. Er staat zoiets moois en het is zo geliefd in de regio. En voor mij is het een mooie uitdaging.”

Blijft het concept hetzelfde?

“Zeker. We blijven verse maaltijden bereiden. Voor mij nieuw, maar Bianca blijft bij ons werken. Zij weet precies wat te doen. Ook weekendhulp Renzo blijft en we hebben Wendy en Marloes als nieuwe krachten aangenomen. Een mooi team met veel kennis. We gaan veel van elkaar leren. In de toekomst gaan we het aanbod van maaltijden verder uitbreiden.”

En de winkel zelf?

“Als Groenteboer Stedebroec hebben we een eigen stijl. Voorzien van nieuwe naam en uitstraling. We zijn klaar voor de vaste en nieuwe klanten. Ik kijk ernaar uit.”