Etos & Pour Vous: René en Monique vieren 25 jaar Francaise


De adviesdrogist én beautyspecialist van West-Friesland vierde onlangs het 25-jarig bestaan. Met de vele activiteiten in de feestweek deelden klanten mee in de feestvreugde van ondernemerskoppel René Veerdig en Monique Bijl én van het enthousiaste team. ‘Zonder onze medewerkers waren we nooit zo ver gekomen.’ We blikken terug op een geweldig jubileumjaar.In 1993 startte ‘Francaise’ in de Westerstraat in Enkhuizen. Spoedig sloot zijn vrouw Monique ook aan bij het bedrijf. Drie jaar later kwam daar het filiaal in Hoorn bij waarop in 1998 winkelcentrum Streekhof volgde. Toen in het pand van het huidige Intertoys/Timo Boon.

Na de geboorte van hun eerste dochter stoten zij de filialen in Enkhuizen en Hoorn af om zich volledig te richten op het Streekhof. En met succes. Na de overstap van DA naar Etos en Pour Vous staan zij bekend als dé adviesdrogist en beautyspecialist van West-Friesland. Voor verleiden en verleid worden. De naam Francaise blijft onlosmakelijk verbonden.FeestweekOp 9 november was het precies 25 jaar geleden dat de Francaise in Enkhuizen werd geopend. Reden om juist die week groot feest te vieren. Vanuit haar ervaring als evenementenorganisator voor Monique een mooie opdracht. ‘Ik vind het ontzettend leuk om onze klanten extra’s te bieden. In samenwerking met anderen en onze leveranciers hebben we mooie dingen georganiseerd, zoals onlangs de VIP-avond in De Drom, het Chanel podium tijdens de Black Friday dagen en de komst van make up artist en hairstylist Mari van de Ven naar onze winkel. Daarmee maken we veel klanten blij. En ja, ook wij genieten ervan.’

Brunch bij Dubbel & Dwars

Tijdens de feestweek startte de jubileumactie waarmee een brunch bij restaurant Dubbel & Dwars in Enkhuizen kan worden gewonnen. Van 5 t/m 25 november ontvingen klanten stempels op hun spaarkaart bij iedere besteding van € 5,-. De spaaractie is afgelopen, maar de spaarkaarten kunnen nu worden ingewisseld voor een brunchvoucher. Te besteden tussen 7 januari en 3 maart.

Rituals Yoga Event

De feestweek opende en sloot af met het rad van fortuin. Draaien voor mooie prijzen. Ook waren er Chanel visagisten aanwezig voor advies én het ter plekke opmaken van de klanten. Op zondag 11 november werd de feestweek afgesloten met een Rituals Yoga Event bij Sportcentrum Machteld Stins. Wederom een mooie samenwerking.
SamenwerkenVeel acties en evenementen ontstaan vanuit samenwerking. Monique: ‘Het is zo leuk om samen te werken. Je komt veel verder als je de krachten bundelt. Het Rituals Yoga Experience Event op 11 november was enorm geslaagd. Naast de yogales waren er volop verwenmomenten zoals ontspannende handmassages en halspakkingen. En dat allemaal op de toplocatie van Sportcentrum Machteld Stins. Daar zijn we heel dankbaar voor. Want we kunnen in de winkel veel, maar ruimte voor zo’n 45 mensen die Yoga doen, is er niet.’Dicht bij de klantenNadat René en Monique in 2015 de switch maakten naar Etos en Pour Vous zijn ze veel meer zichtbaar aan de ‘voorkant’. ‘Voorheen waren we vooral bezig op kantoor. Omdat de huidige franchiseformule heel anders werkt, zijn we nu veel meer in de winkel. Dicht bij onze klanten. Dat past veel beter bij ons.’

Met een team van 12 personen verdeelt het echtpaar de taken. René richt zich vooral op de commerciële kant, Monique op personele zaken én de events.

‘René zegt wel eens: mens, hoe verzin je ‘t. En waar haal je de energie vandaan?’ lacht Monique. ‘Maar ik kan er mijn organisatorische ei in kwijt en word er blij van. In 2019 wil ik graag nóg meer gaan samenwerken.’ServicesalonOm in de toekomst ook in de winkel meer activiteiten te kunnen onderbrengen, komt er volgend jaar een servicesalon. Monique: ‘In februari bouwen we het huidige kantoor om salon. Voor advies, schoonheidsbehandelingen, workshops, lezingen. Over huisverzorgingsproducten, maar bijvoorbeeld ook over homeopatische middelen die we bij Etos aanbieden. Zo vergroten we de meerwaarde vanuit de winkel in Streekhof.’Bedankt!Verdieping en verbreding van kennis, kunde en assortiment én nu ook uitbreiding in de winkel. René en Monique zijn er voortdurend mee bezig. Het ondernemerschap is hen op het lijf geschreven.

‘Ja, het gaat voorspoedig, Maar wij kunnen dat niet zonder onze medewerkers. We hebben echt een topteam waarbinnen ieder iets unieks inbrengt. Vanuit al die talenten zijn we samen één. Dat krijgen we ook terug van klanten. Dat ze altijd heel kundig worden geholpen en het bij ons zo gezellig is. Dat is onze verleidingskracht. En daarvoor zeggen wij: bedankt allemaal en graag tot ziens!’Kom binnen en ontdek de verleidingskracht van Etos en Pour Vous!