Adrie Bakker de groenteman: 'lekker én gezond eten is makkelijker dan je denkt'

Wat zet jij op tafel met de feestdagen? Naast de nodige lekkernijen kiezen mensen steeds vaker voor gezond en verantwoord. Adrie Bakker, dé groentespecialist, weet als geen ander dat gezond ook erg lekker kan zijn. Hij helpt je bewuste keuzes te maken en heeft voor elke smaak een passend aanbod. Ook als je geen keukenprins(es) bent.


Bij de feestdagen hoort heerlijk lang samen tafelen. Vaak wordt gekozen voor gerechten met vis en vlees , maar ook groenten lenen zich bij uitstek voor culinaire hoogstandjes. Ook als je niet de hele dag in de keuken wilt staan.

Versmaaltijden

Bij Adrie en zijn vrouw Dorien kun je alle soorten groenten en fruit los verkrijgen, maar daarnaast zijn ze sterk in het bereiden van versmaaltijden. ‘In onze open keuken worden salades, warme maaltijden, pizza’s, soepen en toetjes bereid’, vertelt Dorien die deze afdeling onder haar hoede heeft. Adrie: ‘We blijven innoveren en bieden geen eenheidsworst. Lekker eten is maatwerk. Ieder mens heeft een eigen smaak en eigen behoeftes. Daar spelen wij graag op in. Ook voor de feestdagen. Want de tijd dat iedereen zich overvol wil eten, is voorbij. Mensen kiezen steeds bewuster en gaan voor smaakvol en gezond. Een goede ontwikkeling waar wij graag aan bijdragen.’Gemak dient de innerlijke mens

Kies bij het gourmetten eens voor paprika, bieslook, prei, uien en champignons in je pannetje. Erg voedzaam en lekker. Zo wordt de maaltijd een stuk gezonder en zit je ook niet zo vol na het eten. Natuurlijk kun je de diverse groenten zelf snijden, maar Adrie en Dorien denken ook aan het gemak.

Adrie: ‘Wij hebben kant en klare groenteschalen in de verkoop. Eén schotel, zeven smaken. Lekker bijvoorbeeld bij het gourmetten, maar ook als garnering bij andere gerechten. Ook onze rauwkostschotels en saladeschotels zet je eenvoudig en snel op tafel. Het scheelt een hoop snijwerk en ziet er smaakvol en gezellig uit.’

Van bijgerecht tot compleet menu

Geen zin in funcooking? Probeer een van de verse, huisgemaakte soepen zoals Franse mosterdsoep, bospaddestoelensoep, goulashsoep en kerriesoep. Je hoeft het alleen maar op te warmen. Of kies voor een heel kant en klaar kerstmenu inclusief toetje.

‘We bieden voor ieder wat wils . Er is een grote keuze uit meer dan 25 soorten maaltijden, 10 soorten soepen en ook vegetarische maaltijden. De basis is altijd groenten en dat vullen we aan met aardappeltjes, pasta, rijst, vlees of vis. Toetjes maken we met vers fruit, sinaasappelsap en soms met een drankje zoals Cointreau. Als bijgerecht hebben we stoofpeertjes. Heerlijk luxe gerechten waar je geen keukenprins of –prinses hoeft te zijn. Je zet het zo in de oven. Kook je wel graag zelf? Wij hebben alle ingrediënten om een smaakvol en gezond diner te bereiden.’

Vers en panklaar

Dat Adrie Bakker, zijn vrouw Dorien en het team het ambacht van groente- en fruitbereiding verstaan, is al lange tijd duidelijk. Daarbij werken zij graag samen met tuinders en telers uit de streek.

Onze ingrediënten zijn duurzaam geteeld en komen met name van het land in onze directe omgeving. Direct vers van het land. Zo zijn we altijd verzekerd van hoge kwaliteit. Het wordt hier inpandig gesneden, klaargemaakt in de keuken en panklaar in de schappen gelegd. Klaar om genuttigd te worden.’

Wij wensen iedereen hele smakelijke feestdagen toe!

Meer weten over de oneindige mogelijkheden van groenten en fruit? Stap eens binnen bij Adrie Bakker de Groenteman aan De Middend 62 in winkelcentrum Streekhof.