50 Jaar Wereldwinkels1971: De Derde Wereldwinkel schenkt gratis eerlijke koffie op het Rokin in Amsterdam. Foto: Hans Peters, Nationaal Archief / Anefo

In 1969 opende de eerste Wereldwinkel zijn deuren en relatief kort daarop volgden er nog zo’n 400. Dat was fijn! Want de hele wereldeconomie draait om handel, maar in de reguliere handel kregen de daadwerkelijke makers maar weinig betaald voor hun arbeid.


Er bleven veel inkomsten bij tussenhandelaren hangen. Het Wereldwinkel-idee heeft die praktijken een halt toe geroepen. Door de vinger aan de pols te houden van inkoop tot verkoop beslissen we zelf welke prijs er voor de koffie en suiker worden betaald. En die is eerlijk! Zodat de boeren en de makers van onze producten hun kinderen naar school toe kunnen sturen bijvoorbeeld, of zodat ze kunnen investeren in hun eigen bedrijfje.
Om al die extra’s mogelijk te kunnen maken, werken wij in de Wereldwinkel allemaal voor nop. Dat is wel net zo eerlijk. En dat doen we met liefde nog zo’n 50 jaar, dus graag tot snel!


Winkelcentrum Streekhof; Alles onder 1 dak. Kijk mee
.