Visspecialist Steur viert 1-jarig bestaan

In 2016 opende Robin Steur zijn visspeciaalzaak in winkelcentrum Streekhof. Een grote stap voor een jongeman van toen nog 22 jaar, maar het bleek de juiste. De Volendammer voelt zich er als een vis in het water. Tijd om de balans op te maken.
Toen Robin werd getipt dat er een mogelijk geschikt pand te huur was in Bovenkarspel was, nam hij meteen een kijkje. De unieke stek op de hoek bij een van de vijf ingangen sprak hem aan. ‘We zitten hier op een zichtlocatie. Mensen die Deen bezoeken, zien ons pand en bezoekers die het winkelcentrum via deze ingang betreden, lopen langs. Dan is het verleidelijk even binnen te stappen.’

Succesvol eerste jaar



Steur heeft veel aanloop en inmiddels ook een grote groep vaste klanten. Met een intensieve verbouwing en feestelijke opening gaf de ondernemer meteen een goed visitekaartje af. Het afgelopen jaar werd een onverwacht groot succes. ‘Dit hadden we niet voorzien, we zijn erg tevreden.’


Warm, lekker en makkelijk



Natuurlijk komt het niet aanwaaien. Robin en zijn team; vader en moeder Steur en twee dames uit Volendam, onderscheiden zich op verschillende manieren.
‘We doen alles zelf. Schoonmaken, bereiden, bakken. We stellen visschotels samen van eigen receptuur en maken rosbief van tonijn. Dat vind je bijna nergens en is erg populair. Aan het einde van de middag hebben we het extra druk. Veel mensen halen dan versgebakken vis om het thuis direct te kunnen serveren. Warm, lekker en makkelijk.’


Schot in de roos



Als rasechte Volendammer is het niet vreemd dat Robin kiest voor een carrière in de vis. Zijn vader runde een viswinkel in Purmerend waar hij al op jonge leeftijd meehielp. Hij vond een vaste baan in Amstelveen en even leek het erop dat hij die viswinkel kon overnemen. Het werd Streekhof. Een eindje uit de route, maar een schot in de roos. ‘Dit winkelcentrum biedt alles wat je nodig hebt. Inclusief de lekkerste vis’, zegt Robin tevreden.


Tonijn fileren



Steur viert het 1-jarig bestaan op passende wijze. Van 1 t/m 3 juni kun je hem live in actie zien. Tussen 11.00 en 13.00 uur fileert hij tonijn op een grote werkbank. Een hele operatie, maar een koud kunstje voor een ervaren fileerder zoals Robin. Uiteraard kan de gefileerde tonijn meteen worden gekocht.
Ook tijdens de Pinksterjaarmarkt is de viswinkel open en staat er een viskar met lekkernijen voor de deur.

Openingstijden



Maandag 11.00 – 18.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag 8.30 – 18.00 uur
Zaterdag 8.30 – 17.00 uur