Streekplein nieuwe naam van het plein

Afgelopen zaterdag werd de naam van het plein in Stede Broec bekendgemaakt. Bart Nootebos deed dit samen met vier van de vijf bedenkers van deze naam: Annet Mastenbroek, Tiny Appelman, Manon Jensch, Sandra Swart en Marleen Westera (niet op de foto). “Naast een Streekhof en Streekbos is er nu ook een Streekplein”, liet de wethouder weten. Niet zo gek gedacht vonden ook de vijf dames die deze naam indienden. Zij ontvingen een bos bloemen en cadeaubon (van het Streekhof) voor deze inzending.

Feestelijke middag


De gemeente wilde de oplevering van het plein niet onopgemerkt voorbij laten gaan en organiseerde een middag voor jong en oud. Een proef- en beleefmarkt met allerlei delicatessen, waarbij de Rabobank flesjes water sponsorden. ’t Stadsplein en Inventas zorgden voor een enerverend en gevarieerd programma voor de jeugd. En er kon ook nog gedanst worden! Renée Bliemer van dansschool Live to Dance zorgde voor een swingend intermezzo met haar enthousiaste dansworkshop. De gemeente dankt alle vrijwilligers en medewerkers die aan deze middag hebben bijgedragen.

Trots

Met het openingsfeest is een periode van werkzaamheden afgesloten waar burgemeester en wethouders trots op terug kijken. Er is een plek om te ontmoeten met gezelligheid zonder dat dit ten koste van parkeerplaatsen is gegaan. Eerder in de week ontstonden er Zuid-Franse taferelen toen kinderen in badkleding vol plezier speelden tussen de watersproeiers. Op de bankjes en terrassen genoten ouders en andere bezoekers van de zon; hier en daar werd een ijsje gegeten. Dit is waarvoor het plein is bedoeld. Nu nog hopen op veel mooie zonnige dagen deze zomer!